Primeri dobre prakse
Spiralni zamrzovalnik Camanchaca z daljinskim nadzorom in diagnostičnim sistemom za lososove fileje

Stranka

Pesquera Camanchaca je čilsko podjetje, specializirano za školjke, jastoge langostino in atlantskega lososa.CaManchaca je prvi proizvajalec lososa na svetu, ki si je prislužil štiri zvezdice za certifikat Global Aquaculture Alliance (GAA) Best Aquaculture Practices (BAP). Camanchaca je tudi ustanovni član Global Salmon Initiative (GSI), zavezništva, ki predstavlja približno 50 % svetovne proizvodnje gojenega lososa. Camanchaca je pomemben akter v predelovalni industriji lososa z izvozom v več kot 50 držav, vključno z Združenimi državami, Japonsko, Evropo, Ameriko in Kitajsko/jugovzhodno Azijo.

 

Zahteva

Stranka je zahtevala nov spiralni zamrzovalnik za povečanje zmogljivosti zamrzovanja v svojem obratu za predelavo lososa v Toméju,Región delBiobío, Čile, potem ko upravljajo predelovalno linijo lososa s polno obremenitvijo, ob nenehnem naraščanju povpraševanja po lososovih filejih na svetovnem trgu.

 

Rešitev:

Square je skupaj s Camanchaco oblikoval najboljši spiralni zamrzovalnik, ki se bo prilegal omejenemu območju v obstoječem predelovalnem območju.

Naša inženirska in aplikacijska ekipa je izdelala, namestila in zagnala dvojni spiralni zamrzovalnik z nizko napetostjo z zmogljivostjo zamrzovanja do 4,750 kg/h (približno 2,700 kosov) za vakuumsko pakirane lososove fileje in hrbet.

Spiralni zamrzovalnik ima 30-palčno široko nerjavno jeklosteel tekoči trak, s skupno dolžino 890 m okoli dveh vrtljivih bobnov s skupno 60 nivoji.

Sveže pakirani fileti lososa gredo v spiralni zamrzovalnik na +8 stopinj Celzija, in izhod s temp. -23 stopinj Celzija.

 

Dizajn:

Ta projekt vključuje Squareov sistem za oddaljeni nadzor in diagnostiko (RMDS), ki Camanchaca in Square omogoča spremljanje stanja delovanja zamrzovalnika z mobilnimi aplikacijami, ki so na voljo z internetno povezavo ali brezžično 4G/LTE.